Wanderland

middenoor : voor en door audiomakers

Wanderland

Wanderland is een podcast waarin Gert-Jan Van Hellemont een wandeling maakt met muzikanten. Tijdens deze wandelingen krijg je een kijkje in de belevenissen en gedachten van de muzikant met wie hij praat.

Gert-Jan kwam er achter dat veel muzikanten zijn die wandelen, en werd nieuwsgierig naar hun motivatie. Wat maakt wandelen nou zo speciaal voor muzikanten?Wanneer begin je met lopen en waarom? Vind je inspiratie in de natuur voor je muziek? Waar luister je naar tijdens het wandelen? Dat zijn de vragen die hij opgooit tijdens zijn wandelingen met muzikanten.

Het klinkt misschien een beetje meta, praten over wandelen tijdens het wandelen, maar tijdens de wandeling, slaagt Gert-Jan erin om op een natuurlijke wijze te zorgen voor sfeerbeeld. Het hijgen, het kraken van de bladeren, de tjilpende vogels, sniffende neuzen en blaffende honden; al deze elementen schetsen de omgeving.

Afgewisseld door het natuurlijke achtergrondgeluid, spelen er dikwijls muziekfragmenten op. Deze vormen een nieuw ritme in het interview en voorkomen dat het gesprek tijdens de wandeling stoffig of lijzig wordt.

Nog wel het mooiste aan deze podcast is het einde. Aan het eind van de wandeling, waar dat ook moge zijn, wordt de muzikant namelijk gevraagd om een live-sessie te spelen. Al met al zorgt dat voor een sympathiek, intiem eindresultaat.


Meer luistertips nodig? Klik hier.

Tekst: Paula Lina
Beeld: Wanderland

 

No Comments

Add your comment