Stuff You Should Know

middenoor : voor en door audiomakers

Stuff You Should Know

Als kind was ik dol op naslagwerken, zoals encyclopedieën en etymologische woordenboeken. Ik zag ze als oneindige bronnen van informatie, waar ik heerlijk in kon verdwalen. De boekenkasten van mijn ouders stonden er vol mee; ik had dus altijd wel iets om mezelf mee te vermaken.

Een van mijn lievelingsboeken was het boek Dat zou je moeten weten. Het boek stond vol met willekeurige feitjes over dieren, de wereld en noem het maar op. Geweldig, zo’n boek dat je telkens weer verbaast en verrast. De podcast Stuff You Should Know is hiervan het equivalent. 

De twee Amerikaanse hosts presenteren het programma op een humoristische wijze. Niet geforceerd, maar toch grappig. De podcast draait op willekeur: van spontane afdwalingen tot de onderwerpkeuze. Desondanks duiken ze elke aflevering weer de diepte in. Kennis op een leuke manier toegankelijk maken? Check. 

Luisteren naar Stuff You Should Know hoeft niet op een bepaalde volgorde. Ik raad het iedereen dan ook aan om deze podcast te benaderen zoals ik dat boek van me vroeger behandelde. Pak het af en toe van de plank, blader er doorheen en richt je aandacht op het hoofdstuk dat je nieuwsgierigheid prikkelt. Wie weet leer je nog wat nieuws.

image

Meer luistertips nodig? Klik hier.

Tekst: Paula Lina
Beeld: Stuff You Should Know & Oralhea – Ear by Davi Sommerfeld [Bewerkt van origineel] 

 

No Comments

Add your comment