Visie

middenoor : voor en door audiomakers

Middenoor (auris media) is een mediaplatform voor en door audiomakers. Middenoor biedt workshops aan, produceert podcasts en ondersteunt creatieve audiomakers in hun proces.

Hoe dan?

Middenoor neemt de rol op zich van een redacteur die met je meedenkt, en geeft zoekende makers advies. Tevens adviseert en ondersteunt Middenoor bedrijven die podcasts willen maken.

Als maker kun je bijvoorbeeld een workshop monteren volgen, advies krijgen over het schrijven van teksten, leren welke muziek je mag gebruiken of sparren met een redacteur over hoe je je stem beter kan inzetten voor je audioproductie. Ook als je op zoek bent naar iemand die werk van je wil overnemen, kun je Middenoor inhuren. Zo kun je een workshop aanvragen voor je bedrijf of de productie en montage van je podcast uit handen geven bij onze audiomakers.

Middenoor stimuleert de uitwisseling van informatie: tussen makers onderling, maar ook naar buiten toe. Zo publiceert Middenoor blogs met luistertips en geeft Middenoor in haar blog tips voor het maken van mooie audioproducties.

Zakelijk én creatief

Middenoor ondersteunt makers en opdrachtgevers in hun creatieve werk- en maakproces. Door middel van verschillende workshops, praktische én inhoudelijke ondersteuning heeft het platform iets te bieden voor zowel bedrijven als aspirant-makers.

De hoofdgedachte van Middenoor is: ‘maak het maar’. Middenoor gelooft namelijk sterk in het leren door te maken. Het platform heeft veel vertrouwen in de talenten van anderen en moedigt experiment en creatieve ontwikkeling aan. Onder begeleiding van Middenoor maken opkomende herrieschoppers creatieve en journalistieke producties. Interviews, luisterverhalen, podcasts, muzikale raadsels of voicemails; noem het maar op.

Zowel online als offline

Middenoor is een audioplatform dat zich zowel online als offline manifesteert; zo breiden ‘nieuwe’ en ‘oude’ makers hun netwerk uit.
Offline in de vorm van een inloop-brainstorm of netwerkborrel, waar makers elkaar op een laagdrempelige manier kunnen leren kennen en versterken. Online in de vorm van een publicatieplatform en redactie-omgeving, waar makers in aanraking komen met andere audiofielen.

De bewondering staat bij Middenoor centraal. Middenoor geeft je alle ruimte om jezelf op een creatieve manier te ontwikkelen, je werk te presenteren en zo verder te groeien als maker. In de toekomst wil Middenoor haar mooiste producties lanceren en presenteren in de vorm van luisteravonden met een Q&A, om luisteraars actief te betrekken in het platform.

Ideaal gezien is Middenoor een plek waar je de ruimte krijgt om je als maker te ontwikkelen in alle vrijheid, biedt Middenoor je de mogelijkheid om andere enthousiastelingen te ontmoeten, en kun je bij Middenoor met de rest van de wereld delen wat je zo mooi vindt aan audio.

Kortom:

  • wij ondersteunen audiomakers op inhoudelijk én technisch vlak
  • wij publiceren blogs met tips voor audiomakers
  • wij produceren zelfstandig audioproducties
  • wij bieden verschillende cursussen aan voor audiomakers en bedrijven

Interesse of meer weten? Stuur dan een mailtje!