Workshops

middenoor : voor en door audiomakers

Wil jij graag een podcast maken maar weet je niet waar te beginnen? Of ben jij al een tijdje bezig met je podcast en zou je graag nog iets willen leren over montage om hem beter tot zijn recht te laten komen? Middenoor biedt verschillende workshops aan:

• Geluiden vangen

Altijd al willen weten hoe je een verhaal opbouwt zónder tekst? Wat vertelt het geluid in je directe omgeving je eigenlijk? Deelnemers worden op pad gestuurd met een microfoon, en leren een verhaal opbouwen met de geluiden die ze zijn tegenkomen.

• Monteren voor beginners

Welke montageprogramma’s zijn er? Wat kan je na opname nog doen om je stem nog beter uit de verf te laten komen? Welke effecten kun je toepassen en wat doet dit met het eindresultaat? Je leert de basis van het monteren.

• Sound design

Achtergrondgeluid en geluidseffecten kunnen veel invloed hebben op de belevenis. Om letterlijk te horen wat het effect kan zijn van geluid, experimenteer je met het monteren van geluiden en muziek op een droge, neutraal ingesproken tekst.

• Spoedcursus Muziekrechten

Je wilt graag muziek onder je podcast zetten, maar wil geen boze artiest achter je aan krijgen. Je krijgt uitleg over hoe het zit met citaatrecht binnen audioproducties, leert hoe je artiesten kunt benaderen en je krijgt een overzicht van betrouwbare, gratis en betaalbare muziekdiensten.

• Schrijven voor audio

Hoe maak je een script of voice-over geschikt voor audio? Welke regels gelden er tijdens het schrijven voor audio? Je krijgt een tekst om te herschrijven voor audio, schrijft een voice-over voor tussen 2 bestaande audio-fragmenten in, en (her)schrijft een introductie voor je podcast.

Tarieven:

Workshop (privé) = €250 incl. BTW
Groepsworkshop (vanaf 4 personen) = €150 p/p incl. BTW
Combinatie-deal: 2 x workshop (privé) voor €450 incl. BTW
Voor studenten, personen met een laag inkomen en uitkeringsgerechtigden is korting bespreekbaar.


Workshop op maat, meer weten of een offerte ontvangen? Stuur een mailtje!